Chtěli byste zhubnout?

Rádi vám poradíme jak na to
a co byste měli správně jíst OBJEDNAT ZDE
Osobní jídelníček Osobní poradna
Právě se nacházíte:

Celulitida– problém i bez hubnutí

Celulitida je velmi vážným problémem, se kterým bojuje řada žen a dívek. V žádném případě se netýká pouze těch, které by potřebovaly hubnutí a byly by obézní. Možná vás to překvapí, ale s celulitidou bojují zcela běžně i vychrtlé modelky, které žádné diety a hubnutí dodržovat nemusejí.

 

Celulitida i bez diety

Celulitida totiž není příznak toho, že se někdo přejídá, ale mnohem závažnějším onemocněním. Celulitida vzniká tak, že se hromadí tuková tkáň a podkožní vazivo stárne, velmi často z hormonálních příčin. Celulitida představuje sice na první pohled hlavně problém:

  •    kosmetický

což jsou nepěkné ďolíky v pokožce, to je ale opět pouze vnější stránka věci a daleko důležitější je příčina, proč se tento stav vytvořil. 

Celulitida se velmi často spojuje s hubnutím, ale nemusí spolu příliš souviset. I ženy silnější totiž celulitidu nemusejí trpět. Vznik celulitidy výrazně zapříčiňuje nedostatek pohybu, proto se s ní můžeme setkat i u hubených modelek, které se ale nehýbou. Dále má velký vliv :

  •  nadváha
  •  pití alkoholu
  •  kouření
  •  hormonální změny 
  •  hormonální antikoncepce

 

 Na vzniku celulitidy se může ale podepsat i to, pokud určitá partie opakovaně prochladne! A to je přesně případ třeba klasických bokových džínů, ze kterých leckdy citlivé partie vykukují.

 

U celulitidy rozeznáváme čtyři stádia:

  •  v první stádiu je celulitida patrná jen pokud se zmáčkne kus kůže. Ta může být na první pohled hladká
  •  ve druhém stádiu je celulitida patrná pokud se napne svalstvo pod ní, nebo třeba při určitém dopadu  světla.
  •  třetí stádium je zcela nejhorší a hlavně viditelné na první pohled 

 Jsou to totiž jasné ďolíčky, které jsou ve čtvrtém stádiu doprovázené otoky nebo i bolestivostí.

A jaký je na celulitidu recept? Nečekejte zázračnou pilulku, zázračný kosmetický přípravek – mléko, krém... Bohužel nic z toho samo o sobě nefunguje. Ukazuje se, že nefunguje ani samotné hubnutí, i když je pro vymizení celulitidy důležité. Opět je třeba se na problém podívat komplexně jako na příznak určitého nezdravého stavu a léčit jej. Celulitida je tedy jasným pokynem k nastolení zdravého životního stylu, se kterým vám naši odborníci rádi poradí a budou při vás stát.

Receptem je zdravý tedy životní styl!

Potřebujete řešit celulitidu? Vyplňte kontaktní formulář, doplňte na sebe kontakt, do poznámky uveďte "celulitida" a my se vám do čtyř dnů ozveme a domluvíme termín první konzultace.  

 

 

 

 

Objednat
Skupiny Google
Zdravé hubnutí
Navštívit tuto skupinu
Speciální výživa

Ke každému klientovi přistupujeme zcela individuálně, protože každý jsme jiný.

Více info
Jméno a příjmení
Město
Telefon
Email
Nejlepší čas pro zavolání
Poznámka