Chtěli byste zhubnout?

Rádi vám poradíme jak na to
a co byste měli správně jíst OBJEDNAT ZDE
Osobní jídelníček Osobní poradna
Právě se nacházíte:

Poslední výzkumy ukázaly dost neradostnou statistiku. Pro více než polovinu Čechů nejsou neznámé pojmy dieta nebo hubnutí, protože se totiž potýkají s nadváhou nebo obezitou. Příčiny? Jednoduché – vaše váha bude stoupat, pakliže po delší období bude váš energetický příjem přesahovat výdej. Takto získanou energii si tělo bude ukládat v podobě tukových zásob, odkud ji může v případě nutnosti obnovit. A místa, kde si ji ukládá a na která se snažíme hubnutí a diety zaměřit, jsou nám všem dobře známy.

Hubnutí je těžké u gynoidu i androidu

Lidé s nadváhou, nebo obezní dělíme přitom na dvě skupiny. V první řadě se jedná o tzv. typ:

 

  •     gynoidní

 

kterému můžeme říkat hruška. Tuk se typicky ukládá na bocích a stehnech, takže figura připomíná právě hrušku.

 Naopak typ:

 

  •     androidní

 

se nazývá také typ jablko, protože se tuk usazuje hlavně v oblasti břicha, a to nejenom na viditelném místě pod kůží, ale také mezi orgány. 
Tento typ obezity je velmi nebezpečný, způsobuje nemoci srdce, vysoký tlak a cukrovku. Hubnutí u obou typů je však stejně náročné.

 

Obezita nerovná se nadváha

 

Nadměrná hmotnost je definována pomocí ukazatele BMI, tedy Body Mass Index. U populace je jako nadváha definován stav, kdy je BMI mezi 25 – 30 body. Při vyšším stavu jde o obezitu a stav nad 35 pak obezitu těžkou. Orientovat se lze také pomocí obvodu pasu. U žen se jako hraniční míra pro obezitu bere 88 centimetrů kolem pasu a u mužů 102 cm. Často se používá také ukazatel poměr boků a pasu.

BMI není vše

Na druhou stranu BMI není všespasitelný údaj. Prostý BMI totiž odráží poměr výšky a váhy a nezohledňuje to, kolik je v těle tuku a kolik svalů. Právě objem tuků a svalové hmoty je přitom pro hubnutí velmi důležitý. Hubnutí jde totiž mnohem snáze těm, kdo mají vyšší objem svalů a svalovou hmotu ještě dále rozvíjejí. A to je také při hubnutí ten nejdůležitější úkol. Pouze tělo, které má vybudovánu alespoň nějakou svalovou hmotu, má šanci si nižší váhu udržet. Právě proto vás při hubnutí u nás čeká při komplexním programu prohlídka a zjištění, jaký objem svalové hmoty ve skutečnosti máte, aby celý program hubnutí byl ušit přímo na míru.  

Spočítejte si BMI. Viz úvodní strana.

 

Objednat
Skupiny Google
Zdravé hubnutí
Navštívit tuto skupinu
Speciální výživa

Ke každému klientovi přistupujeme zcela individuálně, protože každý jsme jiný.

Více info
Jméno a příjmení
Město
Telefon
Email
Nejlepší čas pro zavolání
Poznámka