Chtěli byste zhubnout?

Rádi vám poradíme jak na to
a co byste měli správně jíst OBJEDNAT ZDE
Osobní jídelníček Osobní poradna
Právě se nacházíte:

Břicho je zónou nejzapeklitější. Většinou i pokud se nám úspěšně podaří zhubnutí jiných partií, právě na břiše tuk stále přetrvává. Dostat tuk odsud je skutečně uměním, ale i tato zóna není naprosto ztracená.

 

Hubnutí břicha nezapříčiní pouze cvičení a diety

Lidé často věří, že kromě diety a zdravé stravy má na hubnutí břicha vliv cvičení. Nutno přiznat, že posilování břišních svalů je jistě velmi důležité, ale na to, abyste odsud dostali tuk vliv konkrétně nemá. Pokud totiž cvičíte, můžete spalovat tuk, ale to že cvičíte na břicho neznamená, že tuk ztratíte právě zde. Cvičení je však vždy dobrým směrem, kudy se vydat. Navíc, pokud budete cvičení provádět správě a v patřičné frekvenci, bude břicho působit opticky štíhlejší, protože se vaše postava napřímí a svaly nebudou povolené.

 

Hubnutí břicha nastartuje zdravý životní styl

I pro hubnutí břicha je důležitý správný životní styl, který zahrnuje hned několik aspektů. V první řadě jde o úpravu jídelníčku a aplikaci zdravé stravy a ne pouze o jednostranné nasazení diety. Jídelníček by měl být vyvážený a měly by se v něm vyskytovat všechny důležité živiny. Pakliže nebude obsahovat dostatek živin, organismus si toto stádium zapamatuje a bude mít tendenci ukládat si zásoby místo aby se jich zbavoval. Dále je pro zhubnutí břicha důležitá také pohybová aktivita. Jednak aktivita, která zapříčiňuje spalování tuků a dále pak cviky na posilování břišních svalů přímých, šikmých a svalů spodního břicha. Pouze pokud se všechny tyto aspekty spojí, bude hubnutí břicha nastartováno a půjde o hubnutí trvalé a nevratné.  

Cviky na posílení břišních svalů:

  

▪ kris kros                                                                                                        3x po 15ti opakováních

 

 

 Provedení: Položte se zády na podložku. Ruce spojte za hlavou. Hlava je v prodloužení páteře (nepředklání se ani nezaklání). Jednu nohu propněte a  nadzvedněte ji od podložky na vzdálenost cca 20 cm od země. Druhou nohu pokrčte v koleni a také nadzdvihněte od podložky. Nyní se snažte přiblížit koleno  pokrčené nohy a protilehlý loket k sobě tak, aby se vzájemně dotkly před tělem. Nohy i ruce bez přestávky střídejte. 

Dýchání: Při přiblížení lokte ke koleni výdech, při oddálení nádech

 

 

▪ zkracovačky se zátěží                                                                               3x po 15ti opakováních

 

 

 Provedení: Základní pozice je vleže. Nohy pokrčte v kolenou a chodidly se opřete o podložku. Jejich vzdálenost od sebe by měla odpovídat šíři ramen. Temeno hlavy je vytaženo do dálky (v prodloužení trupu). Pozor dejte na předklony a záklony hlavy, které zbytečně přetěžují krční páteř. Do rukou uchopte knihu (pokud se chcete opravdu „pekelně zapotit“, měla by mít alespoň 500 stránek:-) a položte si knihu na hrudník. Zhluboka vydýchněte tak, aby došlo ke zpevnění celé břišní stěny. Nyní proveďte vlastní zkracovačku. Pohyb by měl vycházet z břišních svalů a mělo by při něm docházet k postupnému kulacení páteře a jejímu následnému nadzdvihnutí od podložky. Pohyb končí úhlem cca 45 stupňů. Poté následuje návrat do výchozí polohy. 

Dýchání: Při zkracování výdech, při návratu do výchozí pozice nádech.

 

 

▪ zvedání zadečku od země                                                                    3x po 15ti opakováních 

 

Provedení: lehnětě si zádami na podložku, nohy zvedněte kolmo od těla vzhůru (jako cvik - jízda na kole) a zadeček zvedejte od země směrem nahoru. U tohoto cviku je důležité zapojit hlavně spodní část břišních svalů, stačí zvednout pouze o pár centimetrů, ale tato část bříška musí být cítit. 

Veškerá cvičení je samozřejmě vhodná doplňovat aerobní aktivitou při tepové frekvenci cca 60% z maxima. Jedině tak dojde ke spalování tuků. Série a opakování se mohou postupem času zvyšovat dle Vaší výkonnosti.


 

 

Objednat
Skupiny Google
Zdravé hubnutí
Navštívit tuto skupinu
Speciální výživa

Ke každému klientovi přistupujeme zcela individuálně, protože každý jsme jiný.

Více info
Jméno a příjmení
Město
Telefon
Email
Nejlepší čas pro zavolání
Poznámka