Chtěli byste zhubnout?

Rádi vám poradíme jak na to
a co byste měli správně jíst OBJEDNAT ZDE
Osobní jídelníček Osobní poradna
Právě se nacházíte:

Existuje několik způsobů, jak se zbavit nadváhy.Řadí se mezi ně postupy účinné, avšak nedoporučované = léky snižující chuť k jídlu a diety (většinou však končí jo-jo efektem), chirurgická léčba:

  •  liposukce
  •  bandáž žaludku

Jediným spolehlivým, zdravotně nezávadným a trvalým způsobem je dosažení optimální hmotnosti:

  • správnou a vyváženou výživou,
  • vyčištěním organismu
  • dostatkem pohybu!

   Základní zásady:

  • ODHODLÁNÍ je prvním významným krokem. Stálá úprava váhy vyžaduje několikaměsíční úsilí a    vytvoření správných stravovacích návyků.¨

 

  • DOSAŽENÍ IDEÁLNÍ VÁHY. Obecně platí, že jakákoliv nadváha je z dlouhodobého hlediska neudržitelná. Pokud není omezována, stále roste. Uměním a cílem tedy zdaleka není pouhé snížení váhy, ale udržení si        váhy po zbytek života. Optimální měsíční úbytek váhy je 2-4kg/měsíc. Udržená váha může samozřejmě kolísat, běžný váhový výkyv je 1 - 3kg, vliv má např. vyprazdňování, voda, u žen menzes, cvičení, apod.

 

  • DETOXIKACE = očista organismu. Tuková tkáň je největší zásobárnou jedů. pokud začneme spalovat tuk, uvolňuje se obrovské množství jedů, které ovlivňují tělesný chod. Odstraníme-li z těla toxické látky, úprava váhy bude postupovat rychleji a posílí se imunita. Pro detoxikaci má velký význam pitný režim a dostatek vlákniny (zelenina, ovoce, celozrnné pečivo...)

 

  • VYVÁŽENÝ PŘÍSUN ŽIVIN je nezbytný pro zachování správné činnosti organismu. Dieta upřednostňuje jeden druh živin na úkor jiného. Nedostatek, či nevyváženost živin je důvodem jo-jo efektu, hladu, chutí,nervozity a ostatních nepříjemných stavů. Omezení přísunu živin vede ke snížení imunity, nárůstu nemocnosti a zadržování zásob (i tukových).

 

  • POMĚR MEZI PŘÍJMEM A VÝDEJEM ENERGIE je klíčem k jakékoliv změně tělesné hmotnosti. Pokud je výdej energie vyšší než příjem, dochází k úbytku, a je-li výdej nižší než příjem, dochází k nárůstu hmotnosti. Proto je vhodné zaměřit se kromě jídelníčku také na pohybové aktivity. Sport je navíc vynikající způsob ke zvýšení kondice a zpevnění postavy.(Pro většinu lidí, kteří nejsou duší sportovci, však redukci váhy nelze postavit pouze na sportovních aktivitách, protože jakékoliv zanedbání sportu vede opět k nárůstu váhy.)

 

  • PITNÝ REŽIM. Dostatečný příjem tekutin je nutný pro správné fungování všech buněk, tkání a orgánů. Zbytky po rozpadu tuků a toxiny se odplavují potem, stolicí a močí. Jestliže málo pijeme, hubnutí je pomalé a nepříjemné. Měli by jsme vypít 0,3-04litru na 10kg váhy. Nejlepší je voda, ovocné a bylinkové čaje,ředěné džusy a omezeně minerální vody (např. 0,33l plechovka Coly má stejnou kalorickou hodnotu jako 14 kostek cukru!)

 

  • PRAVIDELNÉ INTERVALY V JÍDLE. Tělo si zvykne na pravidelný přísun jídla a nebude zbytečně ukládat přijatou energii ve formě tukových zásob. Dále se zrychlí metabolismus, což bude mít za následek rychlejší průběh redukce hmotnosti. Poslední jídlo by mělo být cca 3 hod.před tím, než půjdete spát.

 

  • DOSTATEK SPÁNKU = 6 - 8hodin. Během spánku se organismus zbavuje splodin, obnovuje energetické zásoby a připravuje se na nové povinnosti a úkoly. Nedostatek spánku (kromě jiného) podporuje tvorbu hormonu grelin, který stimuluje hlad a tlumí produkci leptinu - hormonu, který hlad potlačuje. 
Máte-li dotazy ?
Použijte kontaktní formulář,vyplňte na sebe kontakt, do poznámky uveďte "trvalé snížení váhy" a my se vám do čtyř dnů ozveme a domluvíme termín první konzultace. Případně nás kontaktujte (viz kontakty).

 

 

 

 

 

Objednat
Skupiny Google
Zdravé hubnutí
Navštívit tuto skupinu
Speciální výživa

Ke každému klientovi přistupujeme zcela individuálně, protože každý jsme jiný.

Více info
Jméno a příjmení
Město
Telefon
Email
Nejlepší čas pro zavolání
Poznámka