Chtěli byste zhubnout?

Rádi vám poradíme jak na to
a co byste měli správně jíst OBJEDNAT ZDE
Osobní jídelníček Osobní poradna
Právě se nacházíte:

Přírodní detoxikace

Přírodní pomocníci pro detoxikaci

 Naše tězazivanila mají přirozený detoxikační systém, který má za úkol zbavit naše těla toxinů, které se hromadí z potravin a životního prostředí. Stále se vedou diskuze o tom, zda je tento přirozený detoxikační systém ještě schopný zbavit nás všech toxinů v našem těle a to v rámci vysoké hladiny toxinů, které jsme v dnešní době na denní bázi každý vystaveni. Je několik přírodních cest, jak tomuto přirozenému systému v tomto boji pomoci. Níže je uvedeno několik nejznámějších přírodních pomocníků:

1.    Jablka - Ukazuje se, že na výrazu "jablko denně udrží lékaře pryč" je hodně pravdy. Výzkum ukázal, že jablka jsou vynikající na detoxikaci těla, dokonce i obyčejný 100% jablečný džus či mošt, který je koupený v obchodě můjablkaže pomoci odstranit viry v těle. Jablka obsahují vlákninu jménem pektin.  Je známo, že pektin pomáhá zbavit tělo od těžkých kovů, které se v našem těle hromadí z jídla a vlivem životního prostředí. Také je kromě toho prokázáno, že pektin pomáhá při boji se střevními parazity, léčbě kožních onemocnění, při zánětech močového měchýře a zabraňuje jaterním problémům. Je také zajímavé poznamenat, že mnoho lidí, kteří v rámci léčby z repadrogové závislosti prochází detoxikační kůrou, dostávají pektin.
2.    Řepa - Játra přirozeně odstraňují toxiny a další škodlivé látky z těla a řepa je přirozený způsob, jak játra detoxikovat. Řepa obdobně jako jablka, obsahují pektin, o jehož účincích jsme informovali výše. Doporučuje se dávat přednost ne ve formě džusu, ale pevné úpravě, aby byly využity výhody vláken obsažených v řepě. Řepa je výborná jak do sladkých, tak i slaných pokrmů.

3.    Celer - Má hned několik detoxikační vlastnosti. Pomáhá čistit krev, zbavit se kyseliny močové z klocelerubů a stimulovat štítnou žlázu a podvěsek mozkový. Celer působí také jako diuretikum.

4.    Cibule - Je jednou z nejdůležitější cibulovou zeleninou s pohledu množství léčivých a detoxikačních vlastností. Svým působením může způsobit efekt, kdy začne tělo tzv. "plakat", a tím pomáhá uvolnit toxiny přes kůži. Kromě toho také čistí střeva.
5.    Zelí - Má proti-zánětlivé účinky a již dlouhou dobu se používá jako osvědčený lék na vředy. Je také známé zelíjako významná položka v jídelníčku, když chcete zhubnout, ale zelí má také detoxikační vlastnosti. Obsahuje kyselinu mléčnou, která pomáhá dezinfikovat tlusté střevo. Kromě toho, zelí stejně jako jiná brukvovitá zelenina, obsahuje sulforphane, což je chemická látka, která pomáhá tělo v boji s toxiny.

 

6.    Česnek - Když přijde na detox, česnek je král. Česnek obsahuje chemickou látku zvanou allicin, který cesnekpomáhá odstranit toxiny a podporovat zdravé bílé krvinky. Také pomáhá aktivací žaludeční šťávy zbavit tlusté střevo mnoha druhů parazitů. Česnek také čistí dýchací systém a čistí krev. A aby toho nebylo dost, je také prokázáno, že česnek pomáhá tělu zbavit se nikotinu a může být skvělým doplňkem jídelníčku, když se snažíte přestat kouřit.

7.    Artyčok - to je další jídlo, které je výhodné pro játra. Jak bylo prokázáno, artyčok čistí játra a zvyšuje artycokprodukci žluči. Artyčoky mají diuretické účinky na ledviny, což napomáhá k vypuzení toxinů. Kromě toho, artyčoky jsou také plné antioxidantů a vlákniny, což je dobré pro zažívací zdraví a odstranění toxinů.

 

8.    Voda - Většina lidí na vodu nepomyslí, když se bavíme o "detox potravinách", ale je to základní prvek,voda který pomáhá vašemu tělu se zbavit toxinů. Voda funguje jako transportní prostředek, který přesouvá odpad po těle prostřednictvím krve (krev je asi 80 procent vody). Všechny naše tkáně a buňky v těle potřebují vodu ke správné funkci. Dokonce i naše duševní zdraví je ovlivněno množstvím vody, které pijeme. Nezáleží na tom, jak moc zdravé či kvalitní jídlo jíte, pokud jste dehydrovaný. Dehydratace velmi negativně ovlivňuje všechny vaše tělesné funkce, včetně odstranění toxinů. Nedávné statistiky ukázali, že asi 75% Američanů je chronicky dehydrovaných. Proto zvýšení příjmu vody, je jedním z největších věcí, které můžete sami udělat, pokud chcete pomoci vašemu tělu eliminovat toxiny.
9.    Citrón - Ve většině dietních programů, najdete citron jako základ. Dokonce tzv. limonádová dieta je založena jecitronn vodě a citrónech. Citrony jsou bohaté na vitamín C, ten má vliv na očistný účinek v trávicím systému. Citróny jsou také krevní čistič, čímž pomáhá schopnosti těla vyhnat toxiny. Pokud máte kožní problémy, jako je akné nebo vředy, pak právě citron může pomoci odstranit toxiny, které způsobují tyto problémy. Mnoho odborníků doporučují pití citronové šťávy s teplou nebo horkou vodou, aby se sladila teplota jakou má krev v srdci a játrech. Kromě toho to také může pomoci zabránit tvorbě ledvinových kamenů.
10.    Zázvor - Naprosto skvělé jídlo pro váš trávicí proces, který může pomoci urychlit odstraňování odpadů a zazvortoxinů z těla. Je všeobecně známo, že pomáhá pomoci vyhnat rýmu z těla a zastavit kašel. Zázvor se používá v čínské bylinné medicíny po celá staletí, a jeden z jeho použití je rozptýlit patogeny z pocení. Nicméně, čerstvý zázvor je to, co je pro tento účel, jak sušeného zázvoru má různé vlastnosti.
Kromě toho, zázvor má detoxikační účinek na jiné byliny, které jsou tvrdší, což je důvod, proč je často v kombinaci s jinými bylinami jako léčivého vzorce. Proto, přidat nějaké čerstvý zázvor do svého jídelníčku pomůže nejen vaše tělo eliminovat toxiny, ale také pomoci zabránit ne vždy pozitivním dopadům na tělo z jiných bylin a potravin.
11.    Mrkev – Pan Norman Walker se dožil 99 let a byl až do konce svého života velkým propagátorem pimrkevtí mrkvové šťávy. Mrkev pomáhá vyčistit vaše tělo od nečistot a je známo, že pomáhá při léčbě respiračních potíží. Kromě toho, může mrkev zmírnit kožní onemocnění, poruchy žláz a pomáhá regulovat menstruační cykly.
12.    GOJI - Goji působí blahodárně také na činnost jater a ledvin. Uvolňuje totiž energetické blokády a tak přispívá k lepší funkčnosti těchto orgánů. Kustovnice také účinně posiluje obranyschopnost a imunitu organismu.  Goji nebo-li kustovnice čínská je významná v mnoha gojioblastech, protože obsahuje vysokou koncentraci zdraví prospěšných látek, které pozitivně ovlivňují organizmus:  antioxidanty - zpomalují stárnutí, vitamín A - prospívá zraku, vitamín C a polysacharidy - zlepšují imunitu  a další látky působí proti stresu a nespavosti a jako takové ulevují také na bolest hlavy. Ale hlavně opravdovou specialitou goji jsou pak takzvané Lycium barbarum polysacharidy (LBP), zvláštní směs polysacharidů a proteoglykanů, jejichž název je odvozen z latinského jména kustovnice čínské. LBP jsou výjimečně silnými antioxidanty, které omezují proces stárnutí organismu, zvyšují odolnost vůči nepříznivým faktorům vnějšího prostředí a snižují riziko vzniku rakoviny. 

Objednat
Skupiny Google
Zdravé hubnutí
Navštívit tuto skupinu
Speciální výživa

Ke každému klientovi přistupujeme zcela individuálně, protože každý jsme jiný.

Více info
Jméno a příjmení
Město
Telefon
Email
Nejlepší čas pro zavolání
Poznámka